İzmir'den Otobüs İle Kalkışlı 8 Gece 9 Gün Konaklamalı Büyük Balkan Turu ve Dalmaçya Kıyıları




İzmir'den Otobüs İle Kalkışlı 8 Gece 9 Gün Konaklamalı Büyük Balkan Turu ve Dalmaçya Kıyıları

1 Gün

İZMİR'DEN YOLCULUK

Değerli misafirlerimiz; belirtilen duraklardan ve saatlerde sizleri karşıladıktan sonra, konforlu yolculuğumuz başlıyor. Ata yadigâri topraklara doğru keyifli yolculuğumuza başlıyoruz. Gerekli molalar ile birlikte Edremit, Akçay üzerinden Lapseki’ye ulaşıyor, feribotla kısa bir deniz yolcuğu yaparak karşıya geçiyor ve molalar vererek yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

(Yolculuğumuz Menemen, Aliağa, Şakran, Dikili, Ayvalık, Akçay ana yolu üzerinden sürmektedir. Bu güzergâh üzeri katılmak isteyen misafirlerimiz acentamızdan bilgi alabilirler…)

2 Gün

KAPIKULE/İPSALA - SOFYA - BELGRAD

Sabaha karşı Kapıkule/İpsala Sınır Kapısındaki gümrük ve pasaport işlemlerimizin ardından Bulgaristan'a giriş yapıyoruz. (Bulgaristan’ın transit geçiş için izin vermediği durumlarda İpsala-Kapitan Petko kapıları aracılığı ile önce Yunanistan ardından Bulgaristan’a giriş yapılabilmektedir. Bu yüzden okumakta olduğunuz programda İpsala/Kapıkule geçmektedir.) Çok erken saatlerde Haskova ve Filibe üzerinden Pazarcık'ta kahvaltı molası veriyoruz. Ardından başkent Sofya’ya ulaşıyoruz. Yürüyerek yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Banyabaşı Camii’ni, Serdica Antik Kenti’nin kalıntılarını, Milenyum Anıtı’nı, Nedelya Kilisesi’ni, Ruski Kilisesi’ni, hükümet binalarını, Çar Osvoboditel Anıtı’nı, Sofya Üniversitesi’ni, Ayasofya’yı görüyor ve Aleksandr Nevski Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Ardından yönümüzü Sırbistan’a çeviriyor, Niş üzerinden Belgrad’a ulaşıyoruz.

Tito'nun övünç kaynağı olan geniş bulvarlı modern Belgrad’ı gezmeye Sv. Sava Katedrali ile başlıyoruz. Ardından panoramik tur yaparak, şehir içinde Belgrad gökdelenlerini, hükümet binalarını, parlamentoyu, NATO’nun bombaladığı Genelkurmay Başkanlığı ve Polis Merkezi’ni görüyoruz. Nikola Pašic Meydanı, Teraziya Meydanı ve Republica Meydanı’nı gördükten sonra Üniversite Meydanı’nda aracımızdan iniyoruz. Kültür ve sanat şehri olan Belgrad’ın şehir yaşantısını hissetmek ve hareketliliğine ortak olmak için Knez Mihajlova Caddesi’nde kısa bir serbest zaman kullanıyoruz. Ardından Kalemegdan turumuza başlıyoruz. Sırasıyla; Anahtar Teslim Anıtı, Balıkçı Heykeli, Fransız Özgürlük Anıtı, Roma Dönemi Surları, Kara George ve İstanbul Kapıları, Damat Ali Paşa Türbesi, Victor Anıtı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi’ni görüyoruz. Şarkılara, marşlara konu olan ve ülke ülke gezen Tuna Nehri’nin Sava Nehri ile güzel buluşmasına şahitlik ederken, Sava Nehri üzerine kurulu Gazela Köprüsü, Ada Köprüsü, Branko Köprüsü, Pancevo Köprüsü’nden Savaş Adası’na kadar Belgrad’ın olağanüstü manzaraları ile bugünkü turumuzu sonlandırıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Belgrad'daki otelimizde. (Sınır kapılarındaki yoğunluğun fazla olması durumlarında Belgrad programımız bir sonraki gün sabah yapılabilmektedir. Bu konu rehber tarafından yönlendirilmektedir. (Yoğunluk ve yol durumuna göre))

3 Gün

BELGRAD - SABAC - LOZNICA - ZVORNIK - VLASENICA - SOKOLAC - VRELO BOSNA - SARAJEVO

Sabah kahvaltısının ardından uzun ama keyifli bir yolculuğa başlıyoruz. Uçsuz bucaksız Sırbistan ovalarında ilerledikten sonra, Sava ve Drina Nehirleri'nin harika manzaraları eşliğinde dağlara tırmanmaya başlıyoruz. Doğu Karadeniz'i andıran yeşilin her tonunu görebileceğimiz dağları aşarak belirli noktalarda molalar veriyoruz. Sabac, Loznica, Zvornik, Vlasenica, Sokolac üzerinden ilerleyerek akşama doğru Bosna-Hersek’in başkenti Sarajevo'ya ulaşıyoruz.

Yürüyerek başlayacağımız şehir turumuzda, 1. Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun veliahtı Arşidük Ferdinand ve eşi Sophie'nin öldürüldüğü Latinska Köprüsü’nü ziyaret ediyoruz. Ardından Başçarşı Camii, Gazi Hüsrev Paşa Külliyesi (Medrese, Saat Kulesi, Camii, Bedesten, Hamam ve Moriça Han), Katedral ve Kanlı Pazar'ı görüyoruz. Boşnak Böreği, Boşnak Kahvesi ve Trileçe'nin de tadına bakmayı unutmuyoruz. Akşam yemeğinde Bosna-Hersek'e özgü Boşnak Köftesi yeme fırsatımız olacak. Yemekten sonra aracımıza geçerek otelimize gidiyoruz. Geceleme Sarajevo'daki otelimizde.

4 Gün

SARAJEVO - BLAGAJ - MOSTAR - KONJIC - JABLANICA - STOLAC - POCITEL - KRAVICA

Sabah kahvaltısının ardından aracımıza geçerek, “Cennet yeryüzünde varmış!” dedirtecek Bosna’nın en büyük milli parkı olan Vrelo Bosna'ya gidiyoruz (giriş ücreti misafirlere aittir). Igman Dağları'nın eteklerindeki Bosna Nehri'nin muhteşem su kaynağındaki parkta yapacağımız keyifli sabah yürüyüşünün ardından, Boracko ve Jablanica Gölleri'nin eşlik ettiği yolculuğumuza devam ediyoruz. Jablanica'da, filmlere konu olan ve Neretva'nın sularına gömülen ünlü Neretva Köprüsü'nü uzaklardan selamlayarak Mostar'a ulaşıyoruz.

Önce Eğri Köprü'yü, ardından da 1567'de Mimar Hayrettin tarafından yapılan, 1993'te Hırvatların yıktığı ve 1997-2004 yılları arasında yeniden inşa edilen, Mostar'ın sembolü olan ünlü Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Koski Mehmet Paşa Camii'ni, Eski Kuyumcular Çarşısı'nı (bugünkü turistik çarşı) ziyaret ettikten sonra tekrar aracımıza dönüp Blagaj'a hareket ediyoruz.

Bosna Hersek’in bir başka önemli nehri Neretva'nın kollarından Buna Nehri'nin doğduğu yere gidiyoruz. İslamiyet ve Osmanlı tarihi için çok önemli bir yere sahip olan Blagaj Tekkesi'ni ve su kaynağını ziyaret ediyoruz (giriş ücreti misafirlere aittir). Ardından Pocitel'e doğru yol alıyoruz. Stolac üzerinden ulaştığımız bu muhteşem köyde; eski Osmanlı köyünün Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyor, camii, han, hamam, medrese ve konakların zamana meydan okuyuşuna hayran kalıyoruz.

Daha sonra günün son ziyaret noktası olan ve sadece bizim turumuza özel dahil edilen Kravica Şelaleleri'ne gidiyoruz (şelale giriş ücreti fiyata dahil değildir). Doğanın cömertliğine şahitlik edeceğimiz, görüntülerine hayran kalacağımız şelalede bol bol fotoğraf çekip kahvelerimizi yudumladıktan sonra Medjugorje'deki veya civardaki otelimize doğru yol alıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5 Gün

DALMAÇYA KIYILARI - TROGIR - SPLIT - MEDJUGORJE

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Dalmaçya Kıyıları'nda tam günlük bir yolculuğa çıkıyoruz. Muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk yaptıktan sonra, Hırvatistan Anakarası ile Çiovo Adası arasında küçük bir ada üzerinde kurulmuş, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Trogir'e ulaşıyoruz. Otobüste rehberimizin anlatımını dinledikten sonra serbest zaman kullanıyoruz. Bugün hem zamanı daha iyi değerlendirebilmek hem de keyifli bir gün geçirebilmek için iki şehirde de serbest zaman ayrılmıştır.

Bu süre içinde dileyen yolcularımız, şehrin daracık sokaklarında yürüyebilir ve Şehir Meydanı, St. Lawrence Katedrali, Kamerlengo Kale Surları, Aziz Nikolas Manastırı, Belediye Binası ve Saat Kulesi'ni görebilir. Dileyenler de Adriyatik'e karşı kahvelerini yudumlayabilir. Serbest zamanın ardından tekrar araçtaki yerimizi alarak, Dalmaçya Bölgesi'nin en büyük, Hırvatistan’ın ikinci büyük şehri ve Dalmaçya’nın idari merkezi olan Split'e gidiyoruz. Roma İmparatoru Diocletian’ın güzelliği ile kendine bağladığı ve emeklilik hayalleri kurduğu şehir, 1979’dan beri UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.

Trogir'de olduğu gibi araçta rehberimizin anlatımını dinledikten sonra Split'te de serbest zaman kullanıyoruz. Bu süreyi kendi isteğinize göre değerlendirebilirsiniz. Diocletian Sarayı, Jüpiter Tapınağı, St. Dominius Katedrali, Belediye Binası ve Peristil Meydanı'nı gezebilir veya Kordon'da yürüyüş yaparak kahvelerini yudumlayabilirsiniz. Ardından buluşma saatimizde araçtaki yerimizi alarak Medjugorje'ye dönüyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama Medjugorje'deki otelimizde.

6 Gün

MEDJUGORJE - DALMAÇYA KIYILARI - DUBROVNIK - TIVAT - KOTOR - BUDVA - PODGORICA

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılarak bölgenin büyüleyici kentlerinden Dubrovnik'e doğru yola çıkıyoruz. Adriyatik ve Dalmaçya Kıyıları'nın etkileyici manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuk yapıyoruz. Dubrovnik'e ulaştığımızda rehberimizin eşliğinde şehir turumuza başlıyoruz. Dubrovnik'in surları arasında; daracık sokakları, yeşil panjurlu taş evleri, surlardan görünen masmavi denizi ve Adriyatik esintileriyle kendine özgü ve sevimli bir kale şehir olan Dubrovnik'te Surları, Onofrio Çeşmeleri, Stradun Caddesi, Saat Kulesi, Dük Sarayı, Gundulic Anıtı, Dubrovnik Merdivenleri, Sv. Vlah ve Sv. Ignatius Kiliseleri'ni gezdikten sonra Karadağ (Montenegro) için hareket ediyoruz.

Herceg Novi ve Tivat üzerinden UNESCO korumasında olan Kotor'a ulaşıyoruz. Rehberimizin eşliğinde Kotor'da Surları, Doche, UN, ve Triphon Meydanları, Saat Kulesi ve Kampana'yı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Podgorica'ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Budva'yı panoramik olarak görüyor ve başkent Podgorica'ya ulaşıyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama Podgorica'daki otelimizde yapılacaktır. (Sezon yoğunluğuna bağlı olarak konaklamamız İşkodra & Podgorica'da yapılabilir.)

7 Gün

PODGORICA - İŞKODRA - PRIZREN - PRİŞTİNE - ÜSKÜP

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılarak Arnavutluk'a doğru yola çıkıyoruz. İşkodra ve Lezhe üzerinden Kosova'ya yönelirken Arnavutluk'un güzel manzaralarının tadını çıkarıyoruz. Prizren'e ulaştığımızda, mimari silueti ve 5 vakit ezan sesleriyle Anadolu-Osmanlı kenti izlenimi veren şehirde; Sinan Paşa Camii, Meryem Ana Kilisesi, Mehmet Paşa Camii ve Hamamı, Akdere ve Taşköprü gibi önemli yerleri ziyaret ediyoruz. Kosova köftesinin tadına bakma fırsatını yakaladığımız öğle yemeğinin ardından, başkent ve Kosova'nın eğitim ve kültür merkezi olan Priştine'ye gidiyoruz. Burada, 1389 Kosova Muharebesi'nde şehit düşmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigar'ın türbesini ziyaret ediyoruz.

Sonrasında Kuzey Makedonya'ya giriş yaparak Üsküp'e doğru yol alıyoruz. Üsküp'e ulaştığımızda, Eski Üsküp ile turumuza başlıyoruz. Kale, Mustafa Paşa Camii, Kurşunlu Han, Çifte Hamam, Murat Paşa Camii, ve Kapan Han'ı gezdikten sonra Eski Çarşı'da alışveriş ve çay için serbest zaman kullanıyoruz. Daha sonra yeni Üsküp'e geçiyoruz. II. Philip ve Kiril-Metodiy kardeşlerin heykellerinin ardından, Vardar Nehri üzerindeki ünlü Taş Köprü'yü geçiyoruz. Büyük İskender, VMRO'nun ünlü liderlerinden Dame Gruev, ve Gotsé Delcev heykellerini, Zafer Takı'nı ve yeni yapılan neoklasik mimarideki binaları görüyoruz. Ayrıca, 1910 yılında Üsküp'te doğan Rahibe Terasa Anievi'ni ziyaret ediyoruz. Turumuzu akşam yemeği için gideceğimiz restoranda sonlandırıyoruz. Makedon Restaurant'ta müzik eşliğinde Kuzey Makedon Gecesi'ni keyifle geçirdikten sonra otelimize doğru hareket ediyoruz.

Geceleme Üsküp'teki otelimizde gerçekleşecektir.

8 Gün

ÜSKÜP - MATKA KANYONU - TETOVA - ST. NAUM MANASTIRI - OHRİD

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Kuzey Makedonya'nın doğal güzelliklerinden biri olan Matka Kanyonu'na doğru yola çıkıyoruz. Matka Kanyonu'ndaki tekne turu sonrasında, kanyonun eşsiz güzelliklerini fotoğraflıyor ve aracımıza dönüyoruz. Doğanın bu muazzam köşesine veda ederek, sonraki noktamız olan Kalkandelen (Tetova)'ya hareket ediyoruz. Burada, sanat dünyası için önemli bir yapı olan Alaca Camii'ni ziyaret ediyoruz. Fırça fırça bezemeleriyle dikkat çeken bu camii sonrasında, Ohrid'e doğru yola çıkıyoruz. Halveti Tekkesi ve Ali Paşa Camii'ni gezdikten sonra, Ohrid'e özgü inci, sedef ve mercan alışverişi yapma fırsatı bulacağımız Tanes'e uğruyoruz. Alışveriş yapıp çaylarımızı içtikten sonra, Ohrid Gölü'nde bir tekne turu yapıyoruz. Bu tur sırasında Çar Samuel Kalesi, Sv. Jovan Kaneo Kilisesi ve Koy'u görerek iskeleye yanaşıyoruz. Ohrid'in bu güzel köşesini yürüyerek keşfetmeye başlıyoruz. İskeledeki heykel grupları hakkında bilgi aldıktan sonra, Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden olan Ohrid'in sakin sokaklarında yürüyüşümüze devam ediyoruz. Holy Mother Bolnica Kilisesi'nin yanından geçerek, St. Sophia Kilisesi'ne ulaşıyoruz. Çarşıda kısa bir serbest zamanın ardından, yıllara meydan okuyan Çınar Meydanı'nda buluşarak aracımıza dönüyoruz. Günü, Ohrid Gölü'nün kaynaklarından biri olan St. Naum Manastırı'nı ziyaret ederek tamamlıyoruz. Gün batımının etkileyici manzarasını izledikten sonra, otelimize hareket ediyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.

Konaklama Ohrid'deki otelimizde gerçekleşecektir.

9 Gün

OHRİD - RESNE - MANASTIR - SELANİK - İSKEÇE - GÜMÜLCİNE - DEDEAĞAÇ - İZMİR

Sabah kahvaltımızın ardından, Ohrid'e veda ederek yola çıkıyoruz. Resne'nin güzel elma bahçeleri arasında ilerlerken, Resne’li Niyazi'yi anıyor ve Manastır'a doğru devam ediyoruz. İlk durağımız İshakiye Camii, Yeni Camii, Çeşme ve Manastır’ın merkezindeki Havuz oluyor. Meydanda bulunan Saat Kulesi ve Heykeller'i gördükten sonra, Şiroke Sokak boyunca yürüyüş yaparak Atatürk'ün liseyi okuduğu Manastır Askeri İdadisi'ni ziyaret ediyoruz. Bitola ile Kuzey Makedonya ziyaretlerimizi tamamlayarak Yunanistan'a giriş yapıyoruz.

Selanik'e ulaştığımızda, Atatürk Evi'ni ziyaret ediyor ve anılarımız için fotoğraflar çekiyoruz. Şehirde yapacağımız panoramik turda, Beyaz Kule, Rotonda, Surlar ve Kordon'u görüyoruz. Ardından, Kavala, İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç üzerinden otoban boyunca ülkemize giriş yapmak üzere yola çıkıyoruz. Yeni Kavala'da ünlü Anastasia'nın yerinde çay ve Kavala Kurabiyesi molası verdikten sonra, sınıra doğru yol alıyoruz. Ülkemize giriş yaptıktan sonra, gerekli molaları vererek yorucu ama keyifli turumuzu sabahın erken saatlerinde İzmir'e ulaşarak sonlandırıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi alınış noktalarına bırakarak, bir sonraki organizasyonlarda görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

  • Gidiş-dönüş ulaşım
  • Tamamı 4* Otellerde 1 Gece Üsküp, 1 Gece Ohrid, 1 Gece Podgorica veya Civarı, 2 Gece Medjugore veya Civarı, 1 Gece Saraybosna, 1 Gece Belgrad olmak üzere konaklamalar
  • 7 Gece Kahvaltı Dahil Konaklamalar,
  • 7 Adet Akşam Yemeği (2 Tanesi Özel Konseptlidir.)
  • Yerel Restaurant'da KUZEY MAKEDON GECESİ
  • Dalmaçya Kıyıları Turu; Split-Trogir Şehirleri,
  • Sarajevo ‘da Restaurant ‘da Boşnak Köftesi Menüsü Eşliğinde Akşam Yemeği,
  • Sofya, Belgrad, Sarajevo, Mostar, Budva, Kotor, Prizren, Üsküp, Ohrid, Tetova, Selanik Şehir Turları,
  • Hırvatistan; Dubrovnik Turu,
  • Kraviçe Şelaleleri Turu (Giriş Ücreti Hariç)
  • Kosova Giriş Ücreti ve Prizren Şehir Turu,
  • Blagaj Turu,
  • Vrelo Bosna Turu (Giriş Ücreti Hariç),
  • Matka Kanyonu Gezisi,
  • St. Naum Gezisi,
  • Bazı Şehirlerde Alınan Yerel Rehberlik Hizmetleri,
  • Tüm Otoban Check-Point Ve Otopark Ücretleri
  • Şehir Vergileri,
  • Gümrük Vergileri,
  • Programda Belirtilen Panoramik Şehir Turları,
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Müze, Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Tur Programına Uygun Oluşacak İsteğe Bağlı Aktiviteler
  • Vize Ücreti
  • Yurtdışı Çıkış Fonu (Bankaya yatırılmalıdır.)
  • Seyahat Sigortası 0-64 Yaş: 20 €
  • Seyahat Sigortası 65-80 Yaş: 40 €

Detaylar

  • Fırsatın Son Kullanma Tarihi: 8.11.2024
  • İşletmeden perakende satış fişinizi veya faturanızı almayı unutmayınız.
  • Satınalma işlemi tamamlandıktan sonra fırsat kodunuz ve rezervasyon telefon bilgileri tarafınıza mail ve sms yoluyla ulaştırılacaktır.
  • Dilediğiniz kadar kupon satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
  • Rehber ve araç bilgisi turunuzdan 1 gün önce SMS (Kısa Mesaj) olarak bildirilecektir.
  • 0-6 yaş çocuk fiyaları için bilgi alabilirsiniz.
  • Detaylı Bilgi için 0 537 419 54 07 nolu telefonu 09:00- 23:00 arası arayabilirsiniz.
  • Turu siteden aldıktan sonra servis Kaydı için SMS ile gelen numarayı mutlaka arayarak kesin rezervasyon tamamlamanız gerekmektedir.














  • İşletmeden perakende satış fişinizi veya faturanızı almayı unutmayınız.
  • Satınalma işlemi tamamlandıktan sonra fırsat kodunuz ve rezervasyon telefon bilgileri tarafınıza mail ve sms yoluyla ulaştırılacaktır.
  • Dilediğiniz kadar kupon satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
  • Rehber ve araç bilgisi turunuzdan 1 gün önce SMS (Kısa Mesaj) olarak bildirilecektir.
  • 0-6 yaş çocuk fiyaları için bilgi alabilirsiniz.
  • Detaylı Bilgi için 0 537 419 54 07 nolu telefonu 09:00- 23:00 arası arayabilirsiniz.
  • Turu siteden aldıktan sonra servis Kaydı için SMS ile gelen numarayı mutlaka arayarak kesin rezervasyon tamamlamanız gerekmektedir.

Fırsat Seçin!